ראשי
  
הקמת קהילת מנחמים
  
חיפוש קהילת מנחמים
  
קבורה ואבלות
  
אודות EvelNet
24 השעות הראשונות
  
יום ההלויה
  
מנהגי אבלות
  
עלויות ומחירים
  
קישורים שימושיים

עלויות וסידורים

  
 
מודעות אבל וקהילות מנחמים
 
24.11.24
 

 

 

המידע נמסר באדיבות מכון עתים.

 

דמי קבורה

 

לפי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 ותקנות דמי הקבורה שהוצאו על פיו, דמי הקבורה במדינת ישראל משולמים על-ידי הביטוח הלאומי. לפיכך, כאשר אדם נקבר במקום בו נפטר (ואפילו היה תייר), או במקום מגוריו הרשום בישראל, ומשפחתו אינה מבקשת הסדרי קבורה מיוחדים - הוצאות הקבורה כולן משולמות על-ידי המדינה. הדברים נכונים גם לגבי החלקות האזרחיות הפועלות לפי החוק לקבורה אלטרנטיבית ולגבי חלקות קבורה ביישובים קטנים ובקיבוצים. האיסור על גביית כספים ממשפחת הנפטר (לאחר פטירה) הינו גורף והוא חל הן על תשלום עבור חלקת הקבר והן על תשלום עבור אחזקת המקום וטיפוחו.

מידע לגבי:

 

 

הזמנת מצבה

 

בתום שלושים יום מן הקבורה (ויש נוהגים בתום שנה) קובעים מצבה על קבר הנפטר. לצורך כך, עליכם להזמין את המצבה מיצרן מצבות, להחליט על הכיתוב שברצונכם לקבוע על האבן ולוודא הבאת המצבה למקום הנכון (לחלקות קבורה יש כתובות ממוספרות ומדויקות) ובזמן הנכון. בחלק מבתי הקברות שומרים על אחידות, וינחו אתכם להשתמש במצבות מאבן מסוימת, בגודל מסוים ובכיתוב ותאריכים עבריים. בבתי קברות אחרים אתם חופשיים לבנות מצבה כטוב בעיניכם ובהתאם לעלויות. בדרך-כלל נכתבות על המצבה האותיות פ"נ (פה נקבר/ה), מתחתיהן שם הנפטר/ת ושמות הוריו/ה (יש הנוהגים -רק שם האב ויש הנוהגים -אף שמות בן/בת הזוג והילדים) ואת התאריך העברי או הלועזי של הפטירה. יש המוסיפים מלים אחדות, ביטוי או פסוק המבטאים את אופי הנפטר/ת ומפעל חייו/ה. בתחתית המצבה נהוג לציין את האותיות ת.נ.צ.ב.ה. שמשמעותן -'תהא נשמתו/ה צרורה בצרור החיים' (על-פי שמואל א', כ"ה 29). המצבות אינן ממומנות על-ידי המדינה או החברה קדישא אלא על-ידי המשפחה ועלותן תלויה בסוג האבן, בגודלה, בצורת החציבה, במספר המלים המבוקש ובאופן הכתיבה (חריטה או הדבקה). נוסף לתשלום עבור המצבה גובה קבלן המצבות בדרך-כלל סכום נוסף המיועד לכיסוי הוצאות תשתית המצבה ומועבר לחברה קדישא שביצעה את העבודה.

כאשר הנפטר הוא בעל משפחה מדרגה ראשונה (בן/בת זוג, הורים, אחים או ילדים) מחויבת החברה קדישא לשמור את שתי החלקות הצמודות לקבר למשך 90 יום. אם תרצו לרכוש את חלקות הקבר בחיים, פנו אל החברה קדישא בתוך 45 יום מן הפטירה ושלמו עבור החלקות. סדר הקדימויות שנקבע בחוק מקנה לבן/בת זוג הנפטר עדיפות ראשונה ברכישת חלקה סמוכה, לאחר מכן זכאים לכך הורי הנפטר, ולבסוף אחים וילדים. רכישות אלה אינן ממומנות על ידי המדינה.

 

הוצאת תעודת פטירה

 

לאחר כשבועיים מן הפטירה מעודכנים רישומי משרד הפנים וניתן להוציא תעודת פטירה. תעודה זו חשובה לצורך הסדרת עניינים שונים הקשורים לניהול הבית והכספים שהיו שייכים למת. לשם כך יש למלא 'טופס בקשה לתעודת פטירה'. טופס כזה תוכלו להשיג בסניף המקומי של משרד הפנים באזורכם, או להורידו מתוך אתר האינטרנט של עתים. את הטופס הממולא ואת תעודת הזהות של הנפטר, שלחו אל משרד הפנים ותעודת הפטירה תישלח אליכם. שימו לב! אם מסרתם את תעודת הזהות בעת הוצאת רשיון הקבורה (במשרד הבריאות או במכון לרפואה משפטית), היא הועברה למשרד הפנים על-ידיהם. ניתן להוציא תעודת פטירה גם על ידי בא כוח או קרוב משפחה המצויד במספר תעודת הזהות של הנפטר. מטבע הדברים, תעודת הזהות של הנפטר לא תחזור אליכם ושם הנפטר יושמט ממרשם התושבים. בהזדמנות זו כדאי לטפל גם ביתר מסמכיו של הנפטר ולוודא כי הרשויות השונות, כולל הבנק וחברות הביטוח יודעים על הפטירה. זה גם הזמן לבדוק אם היו לנפטר צוואה וביטוח חיים שיש לפדותם.

 

 









חיפוש    |    אודותינו    |    צרו קשר    |    תקנון האתר   
כל הזכויות שמורות לנתיבי אינטרנט לישראל בע"מ ©
עיצוב גרפי studioarava.com